Seminarul Teologic
„Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia
Ia aminte la tine însuți și la învățătură; stăruie în acestea;
căci făcând acestea, și pe tine te vei mântui și pe cei care te ascultă.
I Tim. 1/16
Unirea Principatelor Române, premisa Marii Uniri
24-01-2018 03:51:30
Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, coordonaţi de cadrele didactice, au marcat în mod deosebit împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, implicându-se în mai multe acţiuni cultural educative, dar şi duhovniceşti.
Astfel, dimineaţa zilei de 24 ianuarie 2017, i-a găsit pe elevii seminarişti în Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” Slobozia, unde au participat la Sfânta Liturghie şi la slujba de Te Deum, în prezenţa părinţilor profesori, ai părinţilor slujitori ai Catedralei şi a credincioşilor veniţi să se roage pentru unitatea poporului român.
Programul a continuat în incinta şcolii. Aici, Pr. Prof. Pătraşcu Constantin a prezentat un referat având ca temă implicarea membrilor Bisericii în înfăptuirea Micii Uniri, după care, cu toţii, profesori şi elevi au intonat Hora Unirii, retrăind entuziasmul muntenilor şi moldovenilor de acum un veac şi jumătate.
Activitatea a continuat cu intonarea de cântece patriotice, recitarea de poezii având ca temă unitatea de neam a poporului român, precum şi urmărirea filmului documentar „Mica Unire – 24 ianuarie 1859”.
 La final, s-au recapitulat faptele istorice petrecute acum 159 de ani, astfel încât fiecare elev să conştientizeze importanţa acestei zile de sărbătoare.

24-04-2018 01:15