Seminarul Teologic
„Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia
Ia aminte la tine însuți și la învățătură; stăruie în acestea;
căci făcând acestea, și pe tine te vei mântui și pe cei care te ascultă.
I Tim. 1/16
Călători prin Bucureşti
04-05-2018 10:36:36

Săptămâna „Şcoala altfel” a fost pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, un prilej de lărgire a orizontului educaţional trasat în cadrul orelor de curs prin participarea la vizita de studiu organizată la Bucureşti.

Astfel, cu binecuvântarea şi mijlocirea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, şi cu sprijinul domnului deputat Andrei Pop, elevii Seminarului au vizitat Palatul Parlamentului, Paraclisul şi şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, Catedrala şi Palatul Patriarhal, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” Bucureşti, Seminarul Teologic Bucureşti şi Mănăstirea Radu Vodă, în zilele de 24 şi 26 aprilie 2018.

Prezenţa în Palatul Parlamentului i-a determinat pe elevii seminarişti să participe la un joc de rol şi să pună în discuţie problema implicării clasei politice în susţinerea învăţământului superior din România.

După discuţii aprinse a urmat pauza de masă, oferită de gazda noastră, apoi traseul a continuat prin vizite la ansamblul Catedralei Mântuirii Neamului.

Lecţie de istorie a fost şi vizita la Palatul Patriarhal, fără a omite clipele de reculegere din Catedrala Patriarhală, unde am adus cinstire Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, Sfântului Nectarie, Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena şi cinstitului lemn al Sfintei Cruci.

În perspectiva trecerii la un nou ciclu de învăţământ, ne-am oprit la Facultatea de Teologie Ortodoxă Bucureşti, unde am vizitat spaţiile de lucru, biblioteca, ne-am întâlnit cu cadrele didactice şi am primit informaţii despre admiterea la facultate.

La ultimul popas am făcut cunoştinţă cu colegii noştri de la Seminarul din Bucureşti, am schimbat impresii, dar ne-am oprit şi la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Mănăstirea Radu Vodă.

24-04-2019 02:02