Seminarul Teologic
„Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia
Ia aminte la tine însuți și la învățătură; stăruie în acestea;
căci făcând acestea, și pe tine te vei mântui și pe cei care te ascultă.
I Tim. 1/16
Elevii seminarişti, pelerini la sfintele mănăstiri din judeţul Călăraşi
02-07-2018 10:21:39

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia au profitat de ultima săptămână petrecută la şcoală şi au plecat în pelerinaj la sfintele mănăstiri din judeţul Călăraşi. Scopul acţiunii a fost familiarizarea elevilor seminarişti cu locurile de rugăciune şi de nevoinţă din eparhia noastră.

Astfel, în ziua de 12 iunie 2018, după orele de curs, un grup de elevi, coordonat de părintele Marin Sebastian, a pornit la drum. Prima oprire a fost la Mănăstirea Sfânta Treime Libertatea, unde elevii noştri au fost întâmpinaţi de maica stareţă, care a oferit detalii despre istoricul mănăstirii. După cuvenita cinstire a sfintelor icoane şi a sfintelor moaşte, am adus laudă lui Dumnezeu intonând troparul Rusaliilor.

Următoarea oprire a fost la Mănăstirea Sfânta Cruce Coslogeni. Părinţii le-au vorbit tinerilor teologi despre minunea poposirii Sfintei Cruci în acel loc şi au oferit informaţii despre evoluţia în timp a sfintei mănăstiri.

Grupul de pelerini s-a îndreptat apoi spre Mănăstirea Radu Negru. Aici am săvârşit slujba de seară şi am rostit rugăciunile de binecuvântare pentru pelerini. La finalul vecerniei, Părintele Director a rostit un cuvânt de învăţătură despre viaţa Sfintei Achilina, a cărei pomenire am săvârşit-o atunci, îndemnându-i pe elevi să urmeze exemplul sfinţilor şi să reţină că în viaţa sfintei Achilina se regăseşte dovada practicării pedobaptismului încă din veacurile primare. Din bunăvoinţa Părintelui Stareţ Gherasim, pelerinii au fost invitaţi la trapeză, unde au gustat preparatele de post pregătite de ostenitorii mănăstirii special pentru ei.

Drumul spre casă a fost presărat cu cântări duhovniceşti, semn că pelerinajul a reuşit să aducă dar de pace în sufletele tinerilor pelerini.

24-04-2019 02:01