Seminarul Teologic
„Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia
Ia aminte la tine însuți și la învățătură; stăruie în acestea;
căci făcând acestea, și pe tine te vei mântui și pe cei care te ascultă.
I Tim. 1/16
Ziua Unirii Principatelor la Seminarul Teologic
07-02-2019 11:17:06
Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, o seamă de evenimente dedicate Zilei Unirii Principtelor Române de la 24 ianuarie 1859.
Mai întâi, a fost săvârșita slujba Te Deumului în capela Seminarului, după care, elevi și profesori au mers în sala multimedia pentru a rememoma evenimentele premergătoare și cele din timpul înfăptuirii Micii Uniri.
Părintele Profesor Constantin Pătrașcu a prezentat un referat bine documentat despre timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza și implicarea Bisericii în înfăptuirea Unirii Principatelor. A urmat apoi lecția demonstrativă intitulată „Simbolistica locașului de cult, potrivit scrierilor Sfântului Maxim Mărturisitorul”, prezentată de către Protos. Prof. Maxim Budea.
Întâlnirea profesori – elevi a sădit în sufletele tinerilor elevi dragostea de neam și respect pentru înaintași, toate altoite pe credința neîndoielnică. Au fost întrebări din partea elevilor și răspunsuri din partea profesorilor. La finalul activității, Pr. Prof. Marin Sebastian a subliniat faptul că suntem chemați să descoperim tainele lui Dumnezeu ajutați de simbolurile lăsate de El pe pământ și să învățăm că suntem biserici vii, care să preaslăvească în chip minunat Treimea cea deoființă și nedespărțită.

24-04-2019 02:01