Seminarul Teologic Ortodox Slobozia
Sfantul Ioan Gura de Aur

PS Vincențiu a acordat burse elevilor Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din SloboziaNoutati
17-04-2019 16:27

Miercuri, 17 aprilie 2019, elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au fost primiţi la Centrul Eparhial de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, pentru a li se acorda bursele lunare.

În cadrul evenimentului, elevul Dumitru Marian Gabriel a rostit un cuvânt de mulțumire pentru nenumăratele daruri oferite elevilor seminariști, cu părintească dragoste, de către Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Alocuțiunea a pornit de la profeția din cartea proorocului Zaharia, capitolul 9, versetul 9, care vestește intrarea smerită a Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim: ”Bucură-te          foarte , fiica Sionului, veselește-te , fiica Ierusalimului, căci, iată, Împaratul tău vine la tine drept și biruitor; smerit și călare pe asin , pe mânzul asinei.

Acest popas duhovnicesc poate fi considerat puntea de trecere de la cele patruzeci de zile de post la Săptămâna cea Mare a Sfintelor Pătimiri.

Elevul seminarist s-a referit în continuare la folosul postului în viața fiecărui creștin, arătând că acesta este un tratament al sufletelor noastre și arma noastră împotriva ispitelor.

În atenția auditoriului a fost adus un text al Sfântului Ioan Gură de Aur din Omiliile la cruce și tâlhar: ”Toată zidirea a clătinat-o, până și pietrele despicând și pe sufletul tâlharului cel mai nesimțitor decât piatra l-a tras la El și l-a cinstit”. Această afirmație arată puterea și bunătatea lui Dumnezeu, Cel ce dăruiește iertare sufletelor pierdute care cheamă ajutorul divin și mărturisesc dumnezeirea Cuvântului.

Preasfinția Sa i-a îndemnat pe elevi să participle la sfintele slujbe pe perioada vacanței și să contribuie prin exemplul personal la întărirea în credință a membrilor parohiilor din care fac parte.

La final au fost acordate bursele pe perioada ianuarie – aprilie, atât elevilor de la Seminarul Teologic Slobozia cât și studenților merituoși ai Eparhiei noastre, care urmează cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din București.