Lectura duhovnicească a Scripturii. Conferință cu părintele Prof. Univ. Dr. Constantin Preda

Cu binecuvântarea Presfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur Slobozia a organizat în data de 19 martie 2019 conferința duhovnicească intitulată Lectura duhovnicească a Sfintei Scripturi la Sfântul Ioan Casian. Conferențiar a fost PC Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Preda, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a Universității București.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul modern oferit de sala de conferințe a Centrului Socio-Cultural Damaschin Episcopul al Centrului Eparhial.

La acest eveniment de înaltă încărcătură academică au fost prezenți PC Pr. Manuel Rusu, consilier cultural, PC Pr. Marin Sebastian, directorul Seminarului, părinți profesori și cadre didactice laice ale școlii noastre teologice, elevii seminariști, precum și elevii clasei a XI-a, profil filologic de la Liceul Pedagogic Matei Basarab Slobozia, însoțiți de PC Pr. Ciobanu Mădălin Ciprian, profesor de religie.

Cei prezenți au aflat date biografice despre autorul sfânt, precum și informații despre lucrarea Convorbiri cu Părinții a Sfântului Ioan Casian. Elevii au fost îndemnați să citească zilnic fragmente din Sfânta Scriptură și să păstreze în memorie textele sacre pentru a medita permanent la cuvântul lui Dumnezeu din Scriptură. Părintele profesor a făcut recomandarea ca timpul pe care tinerii îl irosesc pentru a afla știri neimportante de pe rețelele de socializare, să fie folosit cu înțelepciune, citind Scriptura, pentru că acolo sunt informațiile care ne pregătesc pentru veșnicie.

Această conferință a fost prima din șirul săptămânal de conferințe organizate de Seminarul Teologic Slobozia în Postul Sfintelor Paști din acest an. Doritorii de cuvinte duhovnicești sunt așteptați în fiecare săptămână la întâlnirea cu părinții, după următorul program:

·     26 martie 2019 – Maica Domnului în spiritualitatea ortodoxă – Protos Serafim, starețul Mănăstirii Balaciu;

·     2 aprilie 2019 – Între Adevăr, fundamentalism și superstiție – PC Pr. Manuel Rusu, consilier cultural în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;

·     9 aprilie 2019 – Libertate și responsabilitate în viața tinerilor – PC Pr. Ovidiu Dincă, preot paroh la Biserica Sfântul Nicolae Urziceni;

·     16 aprilie 2019 – Despre patimi și virtuți, o recenzie a scrierilor Sfântului Paisie Aghioritul – PC Pr. Arcadie Alin Puișor, inspector pentru disciplina Religie la Inspectoratul Școlar Județean Călărași;

Conferințele se vor desfășura în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului Slobozia, începând cu orele 17,30.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...