PS Vincențiu a acordat burse elevilor Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

Miercuri, 17 aprilie 2019, elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au fost primiţi la Centrul Eparhial de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, pentru a li se acorda bursele lunare.

În cadrul evenimentului, elevul Dumitru Marian Gabriel a rostit un cuvânt de mulțumire pentru nenumăratele daruri oferite elevilor seminariști, cu părintească dragoste, de către Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Alocuțiunea a pornit de la profeția din cartea proorocului Zaharia, capitolul 9, versetul 9, care vestește intrarea smerită a Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim: ”Bucură-te          foarte , fiica Sionului, veselește-te , fiica Ierusalimului, căci, iată, Împaratul tău vine la tine drept și biruitor; smerit și călare pe asin , pe mânzul asinei.

Acest popas duhovnicesc poate fi considerat puntea de trecere de la cele patruzeci de zile de post la Săptămâna cea Mare a Sfintelor Pătimiri.

Elevul seminarist s-a referit în continuare la folosul postului în viața fiecărui creștin, arătând că acesta este un tratament al sufletelor noastre și arma noastră împotriva ispitelor.

În atenția auditoriului a fost adus un text al Sfântului Ioan Gură de Aur din Omiliile la cruce și tâlhar: ”Toată zidirea a clătinat-o, până și pietrele despicând și pe sufletul tâlharului cel mai nesimțitor decât piatra l-a tras la El și l-a cinstit”. Această afirmație arată puterea și bunătatea lui Dumnezeu, Cel ce dăruiește iertare sufletelor pierdute care cheamă ajutorul divin și mărturisesc dumnezeirea Cuvântului.

Preasfinția Sa i-a îndemnat pe elevi să participle la sfintele slujbe pe perioada vacanței și să contribuie prin exemplul personal la întărirea în credință a membrilor parohiilor din care fac parte.

La final au fost acordate bursele pe perioada ianuarie – aprilie, atât elevilor de la Seminarul Teologic Slobozia cât și studenților merituoși ai Eparhiei noastre, care urmează cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din București.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...