Sfântul Ioan Gură de Aur, cinstit de elevii seminariști

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, ocrotitorul Seminarului Teologic din Slobozia și al paraclisului din incinta școlii, a fost organizată în acest an în condiții speciale, cu nădejdea că lipsa elevilor din școală nu a diminuat intensitatea vibrării lăuntrice a elevilor la acest eveniment.

În ajunul sărbătorii, a fost oficiată în paraclisul Seminarului, slujba Vecerniei unită cu Litia de către PCuv Protos. Prof. Maxim Budea. În ziua hramului, PC Pr. Prof. Laurențiu Mititelu a săvârșit Utrenia, Sânta Liturghie, Te Deumul și Parastasul, ajutat, prin răspunsurile la strană, de către PC Pr. Prof. Alexandru Daniel Vasile.

Elevii seminariști au urmărit slujbele pe rețeaua de socializare Facebook, apoi s-au reunit pe platforma Google meet pentru a participa la sesiunea de comunicări științifice cu titlul: Preotul – educator al credincioșilor spre mântuire. Moderatorul acestei întâlniri a fost PC Pr. Prof. Sebastian Marin, directorul Seminarului.

În cadrul dezbaterii, elevii seminariști au prezentat temele pregătite cu acest prilej, folosind ca material suport Tratatul despre preoție al Sfântului Ioan Gură de Aur. Au fost elaborate subiecte de larg interes, precum:  Sfântul Ioan Hrisostom, slujitor al cuvântului lui Dumnezeu- portret biobibliografic, Preoția, semn al dragostei de Hristos, Greutăți și primejdii în slujirea preoțească, Puterea și cinstea preoților, Slava deșartă și păcatele născute din ea, Despre cei care se străduiesc să intre în cler, Predicarea cuvântului lui Dumnezeu, Responsabilitatea preotului pentru credincioșii păstoriți. La activitatea din mediul online au participat profesorii și elevii Seminarului, precum și preoții și profesorii de Religie din Episcopia Sloboziei și Călărașilor care au îndrumat, de-a lungul anilor, elevi către școala noastră teologică.

La final, Părintele Director le-a transmis profesorilor, elevilor, ostenitorilor și binefăcătorilor Seminarului tradiționalul La mulți ani și i-a îndemnat să nădăjduiască în purtarea de grijă a lui Dumnezeu manifestată prin mijlocirea Sfântului Ioan Hrisostom. Totodată, le-a amintit elevilor că au datoria să fie recunoscători față de toți care se îngrijesc de buna funcționare a Seminarului și, în mod deosebit, să prețuiască darurile pe care Întăistătătorul Episcopiei noastre le oferă elevilor seminariști, cu bineștiuta dragoste părintească.

Trebuie precizat că, la sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oferit primilor patru elevi din fiecare clasă, bursele lunare de studiu.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...